OH-SIM blogi Rotating Header Image

Kaikki Suomen VFR-portit päivitetty G1000-simuun

Kuvassa G1000-simun esikuva ennen siirtoa Suomen rekisteriin (OH-STL)

Kuvassa G1000-simun esikuva ennen siirtoa Suomen rekisteriin (OH-STL)

Suomen VFR-porttien lisääminen G1000-simuun aiheutti hieman päänvaivaa, sillä ne eivät sisälly muuten ajan tasalla olevaan navdataan ja valitettavasti G1000-simu ei tue lainkaan User Waypoint -ominaisuutta – mikä toki oikeasta G1000-laitteesta löytyisi. Onneksi löysimme vaihtoehtoisen keinon lisätä VFR-portit. Simulaattorin waypoints-navdata on nimittäin rakenteeltaan yksinkertainen tekstitiedosto. Tiedostossa on miljoona riviä ja joka rivillä on pisteen nimi sekä koordinaatit. Näin ollen kaikkien Suomen VFR-porttien lisääminen kävi leikiten, kun haimme valmiit koordinaatit Finavian tarjoamasta .gpx-tiedostosta.

Valitettavasti ilmatilarajoja emme ole vieläkään saaneet näkyviin. Tutkimustyö tämän suhteen jatkuu vielä.

 

Leave a Reply