OH-SIM blogi Rotating Header Image

Virittelyä

Keskiviikkona simutiimi ahersi jälleen molempien simujen kimpussa, saaden aikaan muutamia merkittäviä parannuksia simulaattoreihin.

OH-SIM:n latausongelmat eivät johdukkaan TRC-Linkistä, vaan ActiveSky -sääohjelmasta. ActiveSky siirretiin ajettavaksi SIM-APU-koneelle, josta se päivittää säätä verkon yli. Tällöin sen ei pitäisi tahmata enää simua käynnistyksen yhteydessä. Ensi kerralla täytyy vielä ajastaa käynnistysskriptit tarkemmin, nyt sääohjelman käynnistyminen tapahtuu vasta minuuttien päästä kun simulaattori on jo valmiina. Tämän lisäksi OH-SIM -koneesta löytyy nyt uusi äänipaketti, Turbine Sound Studios C172 for FSX. Ainakin käynnistysäänet on _paljon_ rouheemmat!

OH-TWN:n osalta kerhopäivä käynnistyi sillä, että 7-segmenttinäyttöt eivät enää toimineet. Lyhyen debuggauksen jälkeen todettiin, että koodissa ei ole vikaa, vaan jostain syystä näytöillä ei vain ilmesty mitään numeroita. Pienen pohdiskelun myötä selvisikin, että niiden virtalähteestä oli konkat levähtäneet, ja näytöt eivät enää saaneet tarpeeksi virtaa. OH-TWN:n avioniikkaräkkiin vaihdettiin uusi virtalähde, ja näytöt alkoivat heti toimia – jopa kirkkaammin kuin aiemmin vanhalla virtalähteellä. Tämän jälkeen pääsimme vihdoin toteuttamaan twinin paneelin avioniikka-asennuksia sahaamalla reiät tulevalla DME-mittarille ja autopilotin mittareille. Lisäksi paneeliin asennettiin VOR2-mittari. DME-näytön gaugeja kokeiltiin muutamaakin erilaista, mutta valmiina ei tuntunut löytyvän sopivaa. Yksi mahdollisuus on se, että se tehdään itse XML-formaatin avulla.  Uudet mittarit toimivat toistaiseksi vain staattisina, sillä niiden käyttöpainikkeet ovat vielä tilaamatta.

OH-TWN paneelin uusi ulkoasu alkaa hahmottua (klikkaa suureksi)

 

Leave a Reply