OH-SIM blogi Rotating Header Image

Uusi trimmipyörä sekä Sandelin virittelyä

Keskiviikkona kerholla simutiimi sai asennettua OH-TWN -simulaattoriin uuden trimmipyörän. Uusi, entistä huomattavasti isompi ja autenttisempi trimmipyörä saatiin kiinnitettyä varsin nopeasti, ja liitännän SIOC-korttiin ollessa jo olemassa se oli samantien toimintakunnossa. Testilennon myötä säädimme SIOC-koodista trimmin vaikutusta herkemmäksi vastaamaan isompaa trimmipyörää.

Uusi korkeusperäsimen trimmipyörä

Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan uutta trimmipyörää! Jos sen toiminnasta tulee kehitysideoita tai kommentteja, niin otamme niitä mieluiten vastaan vaikkapa sähköpostilla simulaattori miukumauku mik piste fi.

Trimmipyörän jälkeen simutiimi alkoi ahertaa Sandelin etulevyn kanssa. Tarkoituksena on saada koneen paneeliin painokytkimet, joiden avulla käyttää laitteen monipuolisia ominaisuuksia. Homma alkoi sahaamalla vaneriin isompi kolo sekä etulevylle, että siihen liitetyille painonäppäimille.

Sandelin etulevy vaatii isomman tilan paneelista painokytkimien vuoksi

Tämän jälkeen kolvasimme painokytkimet lattakaapeeliin kiinni – ja kiitos Tuomaksen nerokkaan johdotuksen – painokytkimet saatiin samantien kiinni SIOC-järjestelmään.

Sandelin etulevy ja painokytkimet paneelissa

Tämän jälkeen jäljellä olikin enää koodaussessio, koska SIOC:iin liitetyn painokytkimen painallus pitää ensin muuttaa näppäimistöltä lähteväksi näppäinkomennoksi, jonka taas Sandelin gauge-ymmärtää ja osaa toimia sen pohjalta. Kuulostaa helpolla paperilla, mutta käytännössä tilanne olikin valitettavasti toisin. Vielä toistaiseksi tuntemattomasta syystä kukin näppäin toimii vain kerran ja sen jälkeen sen painallus ei aiheuta mitään. Debuggasimme vikaa ja vertasimme sitä GPS:n painonäppäimiin, jotka on toteutettu täsmälleen samalla tekniikalla, mutta vikaa ei silti saatu ratkaistua.

Sandelin painonäppäimet eivät siis vielä ole toiminnassa, mutta vikaa selvitellään.

Leave a Reply