OH-SIM blogi Rotating Header Image

Uutta: Muuttuva kitkakerroin TWN-simulaattorissa!

Painokoneet seis, sillä Malmin ilmailukerhon simulaattoritiimi on mallintanut kitkakertoimen kerhon OH-TWN -simulaattoriin! Ominaisuus on täysin Microsoft Flight Simulator 2004:n ulkopuolinen mallinnus, joka on toteutettu SIOC-ohjelmakoodilla.

Alkuperäinen idea oli vain estää pysäköintijarrun poiskytkeminen jalkajarruilla, mutta koska tämä oli varsin helppo aikaansaada kuudella rivillä ohjelmakoodia, heräsi ajatus miksemme voisi heikentää jarrutustehoa sääolosuhteiden myötä. Lopulta idea kulminoitui kitkakertoimen mallintamiseen lämpötilan ja sademäärän perusteella. Kitkakertoimen määrittävää matriisia suunniteltiin yhteistuumin kerhohuoneella, ja toimintalogiikka on alla näkyvässä kuvassa (mukana myös pysäköintijarrun mallinnus):

Lopputulos on varsin hauska muutaman testilennon perusteella 😀 Testasimme laskeutumista Malmin kiitotielle 18 vaihtelevissa keleissä, ja huonoimmallakin kitkakertoimen arvolla kiitotie riitti (vaikkakin ylimääräistä ei kauheasti jäänyt). Tarkoituksenamme on vielä koelentojen perusteella iteroida ja parannella kitkakertoimen mallinnusta. Palautetta ja kehitysehdotuksia otetaan mieluusti vastaan!

Kitkakertoimen mallinnus on nyt oletusarvoisesti päällä OH-TWN -simulaattorissa.

Leave a Reply