OH-SIM blogi Rotating Header Image

Project Mauritius: UMGG-UKKK


Näytä suurempi kartta
Reitti Gomelista Kiovaan on sikäli mielenkiintoinen, että surullisen kuuluisa Tšernobylin ydinvoimala sijaitsee hyvin lähellä reittipistettä. Lähdimme matkaan Gomelista hyvässä kelissä, joskin Kiovaan oli luvattu huonoa näkyvyyttä ja alhaista pilvikorkeutta. Suunniteltu reittikorkeus oli tuttuun tapaan FL70, mutta jo 4000 jalan korkeudessa huomasimme ennustettua kovempaa vastatuulta ja maanopeus heikkeni todella huonoihin matkalentolukemiin. Päädyimme vaihtamaan reittikorkeuden 2000 jalkaan, josta näimme paremmin valkovenäläistä maisemaa – 95% pelkkää peltoa. Lentoreitti kulki aivan Tšernobylin vierestä ja GPS:stä tarkkailimmekin ettemme joudu entisen voimalan lentokieltoalueelle GND-FL135. Kiersimme kuitenkin kieltoalueen rajaa pitkin vähän matkaa ennen kuin jatkoimme matkaa kohti Kiovaa. Sääennusteet olivat parantuneet ja saapuessamme Kiovaan pääsimme suorittamaan visuaalilähestymisen reiluin marginaalein. Kone parkkiin ja odottamaan seuraava legiä, joka on Odessaan!

Kiova kuuluu maantieteellisesti Polesian talousalueeseen ja tilastollisesti heinäkuu on Kiovan sateisin kuukausi, sillä tällöin vettä voi tulla jopa 88mm kuukaudessa! Kiova on tunnettu runsaasta puustostaan ja sanotaankin, että kesäisin sen läpi voi kävellä poistumatta hetkeksikään sen tuhansien puiden varjosta. Tyypillinen puulaji on hevoskastanja.

Leave a Reply