OH-SIM blogi Rotating Header Image

Simulaattorin korkeusmittari epäsynkronissa

Ongelma: Simulaattorin korkeusmittarin viisarit eivät ole synkronissa. Toinen viisareista on ilmeisesti ottanut kiinni mittarilasiin ja näinollen se laahaa nyt perässä. Ongelma näkyy parhaiten lennettäessä esim. 3000 ft korkeudella – pienemmän viisarin pitäisi olla tasan 3:n kohdalla ja isomman viisarin 0:n kohdalla. Näin ei kuitenkaan ole.

Korjaus: Korkeusmittarin irroittaminen paneelista, avaaminen ja huolto. Ennakoitu valmistumisajankohta ei vielä tiedossa.

Ongelman kiertäminen ennen korjausta: Asettamalla korkeusmittariin kentän korkeuden ennen lentoa varmistut siitä, että isompi viisari näyttää oikein. Lennon aikana täytyy vain pysyä ajan tasalla “montako tuhatta jalkaa” korkeutta kulloinkin on, sillä tuhansien jalkojen viisari on usein numeroiden välillä. Selvittääksesi onko korkeutta nyt 2000 vai 3000 jalkaa, ruuvaa GPS:stä koordinaatti-ruutu esiin, jossa näkyy myös korkeus.

Simutiimi pyrkii korjaamaan ongelman mahdollisimman pikaisesti.

Leave a Reply