OH-SIM blogi Rotating Header Image

Mystinen servo-ongelma selvitetty

Laippa- ja etulämpömittarin korjaamisen myötä simulaattoriin ilmeni kummallinen vika, jossa GPS:n kytkinten käyttäminen ajoi etulämpömittarin täysin vasempaan laitaan. Tämän lisäksi vika ei tietenkään esiintynyt joka kerta, vaan silloin tällöin. Onneksi erään toisen kotiohjaamoprojektin kautta saimme tietää mistä moinen “ominaisuus” johtuu, ja saimme tällä päivämäärällä ko. vian korjattua OH-SIM:iin.

Ongelma johtui IOCPServos.exe-ohjelmasta, joka erään dokumentaation mukaan pitää olla käynnissä ajettaessa servoja, kun taas nyt tehty viankorjaus oli käytännössä ko. ohjelman sulkeminen. Ilmeisesti IOCardsin oma ohjelma, SIOC ajaa servoja ja häiriintyy jos taustalla pyörii samaa toimintoa tekevä ohjelma. Niin tai näin, IOCPServos.exe on nyt poistettu simulaattorin käynnistyskomennoista ja etulämpömittarin ei pitäisi enää ottaa häiriötä GPS:n käytöstä.

Leave a Reply