OH-SIM blogi Rotating Header Image

Lentokentät ja VFR-pisteet Google Earthiin

Moni meistä käyttää Google Earthia joko tulevia lentoja suunnitellessaan tai jo lennettyjen lentojen katselussa. Simulaattoriin on tarjolla lisäohjelmia, jotka näyttävät lentokoneen sijainnin Google Earthissa (MyFSGoogleEarth). Malmin ilmailukerhon lentosimulaattori käyttää kerhon omaa ohjelmaa, FS Trackeria, lennon tallentamiseksi Google Earthin KML-formaattiin. Tallennus tapahtuu automaattisesti ja heti lennon päätyttyä on äsken lennetty reitti tarkasteltavissa. Tallenne tehdään sekunnin välein ja koordinaattien lisäksi tallenteeseen tulee korkeus.

Lentoja ihmetellessä Google Earth tarjoaa kyllä paikoitellen hyvinkin tarkan satelliittikuvapohjan, mutta siihen jää kaipaamaan ilmailullista aspektia. Tätä varten olemme MIK:ssä kerhotyönä tehneet Suomen lentokentät ja VFR-pisteet Google Earthiin KML-tiedostona. Lisäksi saimme Jari Varjeelta tekemät ilmatilarajat lisättyä samaan tiedostoon.

>> Lataa EFIN-Data.kml

Leave a Reply