OH-SIM blogi Rotating Header Image

DA40-simulaattori

OH-STL cockpitMalmin Ilmailukerho hankki uuden Diamond DA40 TDI -lentokoneen korvaamaan “Tango Limaa”, kerhon ensimmäistä konetta. Hyvin palvellut ja perinteikäs työjuhta myytiin juuri perustetulle vesilentokerholle, joka asentaa siihen kellukkeet ja tarjoaa näin ainutlaatuisen tilaisuuden harrastaa vesilentämistä ilmailukerhossa pääkaupunkiseudulla.

MIK:in uusi kone, rekisteritunnukseltaan OH-STL, on varustettu Garminin G1000 -lasiohjaamolla. Se on siten pitkä harppaus eteenpäin tekniikassa ja käyttömukavuudessa, koneen siististä olemuksesta puhumattakaan, päivittyihän vuoden 1976 Cessna 172 nyt vuoden 2007 Diamondiin.

Konehankintaa suunnitellessa kerhon Simutiimi päätti ruveta rakentamaan kerholle samantyyppistä simulaattoria. Ajatuksena oli jälleen saada aikaan tilanne missä kerhon simulaattori vastaisi mahdollisimman paljon oikeaa koneyksilöä ja siten toimisi tukena monelle pilotille lasiohjaamoon siirtymisessä. Simulaattorin G1000-avioniikkaa tulee edustamaan Flight1 Tech G1000 -paneeli ja G1000 Student Simulator -ohjelmisto. Tarkoituksena on rakentaa simulaattoriin runko ja kaksoisohjaimet vastaavina kuin oikeassakin Diamondissa ja maisemaksi 270 asteen näkökentällä varustettu visuaali videotykeillä, jotka saimme lahjoituksena. Iso kiitos niistä!

DA40_G1000-simu

Flight1 Tech G1000 -ohjelman testaamista

Rakennusprojekti on edennyt softan asennuksella ja paneelia postista odotellessa rakennamme prototyyppiä kolmen monitorin avulla. Tekemistä siis riittää, mutta sehän on simurakentamisessa toinen puoli mielenkiinnosta itse lentämisen lisäksi.

Leave a Reply