OH-SIM blogi Rotating Header Image

Fly & See Santa 2012 -verkkolentotapahtuma kerhohuoneella

Kerhohuone miehitettynä

Jokavuotinen VATSIM-verkkolentotapahtuma Fly & See Santa 2012 keräsi Malmin Ilmailukerholle runsaasti lennonjohtopisteitä tänä vuonna, 15.12.2012. Kerhohuone alkoi muistuttaa oikeaa tutkalennonjohtoa pöydän ollessa täynnä tutkakuvaa näyttäviä monitoreita ja taustalla kuuluvien lennonjohtoselvitysten myötä. Kuuden lennonjohtopisteen voimin käsiteltiin kaikki 125 lentoa (ks Vatware -statistiikka alta), jotka joko lähtivät Rovaniemeltä tai saapuivat sinne. Kerhohuoneella olleet lennonjohtopisteet:

  • EFES_6
  • EFES_7
  • EFRO_APP
  • EFRO_ARR
  • EFRO_TWR
  • EFRO_DEL

Tapahtuman piti kestää vain 2300Z asti, mutta kymmenien koneiden ollessa yhä matkalla pidimme lennonjohtopisteitä auki ja viimein 0000Z aikoihin aloimme sulkea niitä pikku hiljaa.

SeeSantaATC-9493

Saapuvien koneiden lista ei aina mahtunut näytölle

Ruuhkaa riitti tasaisesti koko tapahtuman ajan, ja paikoitellen ruuhkaa oli niin paljon, että lähtevät joutuivat odottamaan vuoroaan kymmeniä minuutteja. Toisaalta saapuvilla lennoilla odotus vasta pitkäksi muodostuikin, Rovaniemen kapasiteetin ollessa aivan totaalisen täynnä. Osa lähti varakentille ja muutama ylösvetokin nähtiin niiden osalta, jotka pääsivät odotuskuviosta lähestymään Rovaniemeä.

EFRO-statistics

Leave a Reply