OH-SIM blogi Rotating Header Image

OH-TWN: NAVCOM2 toiminnassa!

Kyllä, otsikko on totta. Pitkällisen väännön ja säädön jälkeen kiinnitimme tänään NAVCOM2-radion OH-TWN -simulaattorin avioniikkaräkkiin. Tätä edeltänyt prosessi oli harvinaisen pitkä ja kivinen, ottaen huomioon että meillä oli valmis rauta ja SIOC-koodi olemassa.

Ensiksi taistelimme 7-segmenttinäyttöjen ja kiertokytkimien kanssa. Rotaryt avattiin muutamaan kertaan ja piirilevyn kaikki juotokset tarkistettiin useasti, että näytöille saatiin ajettua testiohjelmalla lukemia. Kysyimme myös konsultaatiota Porin simulaattoriporukalta, sillä heillä on ollut käytössään täsmälleen sama radio.

Kun rautaongelmat oli vihdoin saatu korjattua, siirryimme ohjelmakoodin pariin. Porista saatu valmis koodi tuntui toimivan hyvin, paitsi että NAV-radion taajuuden vaihto ei toiminut. Kahden viikon mittaisen debug-session päätteksi syyksi paljastui ylimääräinen miinus-merkki erään kertoimen edessä. Se huomattiin toki vasta kun olimme jo ehtineet lyödä hanskat tiskiin ja alkaa luomaan ohjelmakoodia täysin puhtaalta pöydältä.

Vian löytämisen jälkeen oli huuma niin korkealla, että koodasimme saman tien NAVCOM2-radioon toimintalogiikan sähköjärjestelmien suhteen. Radio ei toimi, jos pääkytkin tai avioniikkakytkin eivät ole kummatkin päällä. Myös koneeseen tuleva sähkövika sammuttaa näytöt.

Suunnittelupöydällä OH-TWN:n osalta seuraavaksi:

  • S-TEC autopilotti
  • Trimmi-indikaattorit keskikonsoliin, jolloin mittaripaneelista vapautuneeseen paikkaan voidaan laittaa
  • VOR2-mittari

Leave a Reply