OH-SIM blogi Rotating Header Image

Cowl flaps osa II

Autopilotin, keskikonsolin ja trimmipyörän suunnittelua whiteboardilla

Vuoden ensimmäisessä kerhoillassa jatkettiin OH-TWN simulaattorin kiduksia ja samalla iteroitiin myös keskikonsolin ja autopilotin piirrustuksia. Erityisesti korkeusperäsintrimmin toteutus oli intensiivisen pohdinnan alla, jotta mekanismista saadaan tarpeeksi vahva kestämään i) kovaa käyttöä ja ii) mahdollisia satunnaisia iskuja pilotin asettuessa ohjaamoon istumaan.

Suunnitelmien lisäksi jatkettiin edellisviikolla aloitettua kiduksien rakentelua. Kidusvivuille mitoitettiin sopiva paikka keskikonsolista, jotta myöhemmin asennettavat polttoainehanat ja sivuperäsintrimmi mahtuvat sen ympärille. Tämän jälkeen kidukset pultattiin keskikonsoliin kiinni ja vipujen liikkeen välittävät vaijerit pujotettiin tuliseinästä läpi simulaattorin elektroniikkapuolelle odottamaan potentiometrejä. Kidukset eivät siis vielä ole toiminnassa, vaikka ne ovatkin jo asennettuna ohjaamon puolelle. Enää ei kuitenkaan ole pitkä matka toimintakuntoon saattamisessa, SIOC-ohjelmakoodikin on valmiina odottamassa potentiometrien kytkemistä.

OH-SIM -simulaattorin osalta suoritettiin koelentoja ja täydennettiin Simkitsiltä tilattavien varaosien listaa. Lisäksi havaittiin kummallinen GPS:n kaatumisongelma, joka kuitenkin saatiin korjattua. OH-SIM:n lopullinen koelento jäi tekemättä ajanpuutteen vuoksi, joten jos siinä ilmenee jotain kummallista pyydämme lähettämään vikaraportin osoitteeseen simulaattori miukumauku mik piste fi.

Leave a Reply