OH-SIM blogi Rotating Header Image

Tehokas kerhokeskiviikko, simuja huollettu

Keskiviikkona 22.12.2010 simutiimi otti ensin työn alle OH-SIM:n vikailmoitukset. Keinohorisontti ruuvattiin irti paneelista, ja hetkeä myöhemmin totesimme korkeussäädön menneen rikki. Muoviosa oli haljennut käyttökelvottomaksi, joten joudumme tilaamaan varaosan Hollannista. Varaosatilaus tehdään vasta myöhemmin, joten väliaikainen korjaus tehtiin asettamalla korkeussäätö noin puoliväliin, jolloin se on suurimmalle osalle piloteiste oikeassa kohtaa.

Tämän lisäksi korjasimme GPS-näytön asetuksia. VGA->TV-OUT -konvertterin asetuksilla saimme GPS:n ikkunan paremmin asemoitua koko ruutuun ja säätämällä kontrastia sekä kirkautta saimme kuvanlaatua parannettua huomattavasti. (Ainoastaan TAWS-näytön koko ruudun peittävä punainen aiheuttaa värihäiriöitä). Myös GPS:n kytkimet todettiin toimiviksi. Eikä siinä vielä kaikki! GPS-softa päivitettiin uusimpaan versioon, uudet ominaisuudet listattuna täällä.

Simulaattorin ja sääohjelman kaatumisongelmaa saatiin paikattua asettamalla käynnistysskriptiin enemmän latausaikaa. Simulaattorin käynnistyminen kestää siis 10-15 sekuntia pitempään, mutta tuloksena pitäisi olla toimintavarmempi ympäristö.

Tämän jälkeen siirryimme OH-TWN:n kimppuun, johon mallailimme uutta NAV/COM -radiota. Samalla siirsimme transponderia hieman ylemmäs jättäen tilaa suunnitteilla olevalle autopilotille, ja teippasimme 7-segmenttinäyttöjen päälle punaista värikalvoa. Radiot näyttävät heti astetta realistisemmilta!

OH-TWN:n tietokoneen suorituskykyä yritettiin optimoida suorittamalla levyn eheytys, mutta käytännön vaikutukset jäivät marginaalisiksi. Edessä on mahdollisesti päivitys SSD-kovalevyyn myöhemmässä vaiheessa. Aivan lopuksi kokeilimme kitkakerrointa mallintavaa SIOC-koodia (!!!), lue lisää täältä.

Leave a Reply