OH-SIM blogi Rotating Header Image

Keskiviikon kerhopäivä

Keskiviikkona 16.12. keskityttiin lähinnä simulaattoreilla lentämiseen ja tulevien rakennusprojektien suunnitteluun. OH-TWN lensi Malmilta Uttiin ja samalla iteroitiin tarkistuslistaa läpi fiksummaksi. Tallenne lennosta:


Näytä suurempi kartta

OH-TWN:n kaasukonsoliin piirreltiin bensahanoja ja samalla alustavasti pohdittiin miten sähkötrimmi on fiksuinta toteuttaa koska simulaattoriin myöhemmin tuleva autopilotti käyttää myös trimmiä. Lopuksi saimme vielä kehitettyä ratkaisun simulaattorissa usein toistuvaan ongelmaan, jossa pysäköintijarru menee vahingossa pois päältä hipaistaessa varvasjarruja. Tämä on aiheuttanut ihmetystä, koska pysäköintijarrun kytkin on kuitenkin ollut koko ajan päällä. Ratkaisuna on tehdä jarrujen painaminen SIOC-koodin avulla, jolloin tarkistetaan erikseen pysäkointijarrun tila. Jos pysäköintijarru on päällä, ei simulaattoriohjelmistolle lähetetä jarrun painallusta. Samaan koodiin voidaan myös lisätä jäisen kiitotien alhaisempi kitkakerroin ja sitä kautta sen vaikutus pidemmät jarrutusmatkat jäisillä baanoilla 🙂

Leave a Reply