OH-SIM blogi Rotating Header Image

OH-TWN avioniikkapäivitys

Kerhon 2-moottorisimulaattoriin suoritettiin avioniikkasennuksia keskiviikkona 10.11.2010 ja tuloksena oli sekä Sandel SN3308:n että radiokorkeusmittarin asentaminen Baron 58-koneen paneliin.

Näistä erityisesti Sandel SN3308 on mielenkiintoinen, sillä se mallintaa erittäin tarkasti oikeaa laitetta ja tarjoaa normaalin HSI-näytön lisäksi karttapohjan ja piirtää reittiviivaan Garminiin tehdyn lentosuunnitelman mukaisesti. Tämän lisäksi siinä on vielä ukkostutka pahan kelin välttämiseksi. Valitettavasti laitteeseen ei vielä ole asennettu kytkimiä, joten sen säätäminen tulee tehdä hiirellä. Laite toimii normaalin HSI:n tavoin ilman tarvetta kytkimien painalluksille, joten paneelin varustelutasoon se ei vaikuta – ainoastaan lisäominaisuuksia on hankalampi käyttää hiiren avulla.

Samassa rumbassa koneen paneeliin asennettiin myös radiokorkeusmittari, joka toimii välillä 0-2500ft ja sisältää myös äänimuistutuksen ratkaisukorkeuteen saavuttaessa. Ratkaisukorkeuden säätöä varten ei vielä ole asennettuna mitään vipua, mutta laite asettaa ratkaisukorkeuden vakiona 100 ft korkeuteen.

Lisäksi OH-TWN:n lennot päivittyvät taas normaalisti koneen lentopäiväkirjaan.

Leave a Reply