OH-SIM blogi Rotating Header Image

SSD vs. Old School Hard Drive

MIK Simutiimi suoriutui hyvin avoimista ovista, ja OH-SIM lensi jatkuvalla syötöllä, puhumattakaan OH-TWN:stä, josta monet olivat kiinnostuneita. OH-SIM kaatui vain kerran päivän loppupuolella, kun GPS-ohelmisto halusi päivittää itsensä, jolloin pukkasi erroria.

Ensimmäisellä kerralla, OH-SIM v. 3.0 tietokoneelle, FSX asennettiin SSD-kovalevylle perinteisen kovalevyn sijaan, koska SSD-levy tarjoaa paljon nopeamman tiedonsiirron. OH-SIM toimi aluksi hienosti SSD-levyn kanssa, mutta yhtäkkiä alkoi esiintyä grafiikkaongelmia. Kuvassa ei näkynyt mitään muuta kuin sinistä. Kaikki tekstuurit olivat hävinneet näytöltä. Simutiimi pohdiskeli tilannetta paljon ja kopioidessamme tiedostoja SSD-levyltä, kopiointi pysähtyi, eikä enää jatkutunut. Vaikutti siltä, että SSD-levy on rikki. Lukuisien testien jälkeen, eivät testausohjelmat ilmoittaneet, että SSD-levy olisi vaurioitunut.

Simutiimi päätti, että asennamme FSX:n perinteiselle kovalevylle, samalle missä Windows -käyttöjärjestelmä sijaitsee, koska avoimet ovet lähestyivät, ja simu oli pakko saada “ajokuntoon”. 😉

Nyt on suunnitelmissa siirtää FSX uudelle SSD-levylle takaisin image-tiedostona, jolloin pääsemme testaamaan uudelleen simulaattorin toimivuutta. Lisäksi uusi twini-simulaattori, OH-TWN, on lisännyt simutiimin mietteitä. OH-TWN on vielä “kehitysvaiheessa” oleva simulaattori, jota ajan myötä rakennetaan ja tuunataan. 🙂

Leave a Reply