OH-SIM blogi Rotating Header Image

Keskiviikon simusäädöt

Viime aikoina simulaattorin PC-rautaa on huollettu useampaan otteeseen ja tämän myötä huomasimme, että simukoneen kovalevy on tullut tiensä päähän. Eilisen kerhopäivän agendana olikin tehdä levyimage nykyisestä installaatiosta ja kloonata se uudelle pakastavedetylle kovalevylle. Simun PC otettiin siis tuttuun tapaan pois räkistä ja aloitettiin työ. Homma töksähti heti alkumetreillä Norton Ghostin ongelmiin lukea levyä. Lukuisista yrityksistä muutamalla eri versiolla ei ollut apua ja ratkaisua haettiin vapaan lähdekoodin puolelta, Clonezillasta. Se lähtikin heti toimimaan ja levy kloonautui nopeasti.

Levyn kloonauksen ollessa valmis olisi pitänyt irroittaa vanha levy kokonaan, sillä muuten Windows sotkee levyjen ID:t pahemman kerran, kuten eilen saimme todistaa. Edes rekisterin puukotus ei auttanut ja päädyimme tekemään uuden levyimagen. Sen ollessa valmis vanha kovalevy otettiin talteen ja kone bootattiin suurin odotuksin. Nopeusero käynnistyksessä oli huima vanhaan kovalevyyn verrattuna! Vanha levy alkoi olla jo täynnä virheitä ja se todella hidasti koko konetta.

Optimointi mielessämme päädyimme myös poistamaan toisen äänikortin, koska sille ei ole enää käyttöä. Jälleen Mr. Murphy puuttui peliin ja poistimme kahdesta miltei identtisestä kortista sen väärän. Tämän seurauksena ajurit menivät hieman solmuun ja ratkaisuksi yritimme palata takaisin alkuperäisiin Creativen ajureihin. Se ei kuitenkaan onnistunut Creativen oltua lopetettua tuotetuki ja ajureiden tarjoaminen. Kellon näyttäessä 23 simulaattori oli kuitenkin taas lentokunnossa josta todisteena lentopäiväkirjan tallenne: http://bit.ly/cump3h

Uudet monitorit ovat kuitenkin vielä asentamatta.

Leave a Reply